Nümfkakaduud looduses.

 Nagu juba eespool öeldud on see linnuliik asustanud peaaegu kogu austraalia. Nad on väga niiskuselembelised linnud. Seetõttu elavadki austraalia rannikualadel ja avamaastikel, veekogu lähedal. Mõnikord võib näha nt. järve ääres, sadu linde. Tavaliselt liiguvad nad toidu otsingutel ringi, kas paarides või väikese parvega. Nümfid söövad looduses seemneid, pähkleid, teatud taimi, puuvilju ja marju. Tihti tekitavad need ilusad olevused peavalu põllumeestele, sest hävitavad viljelevaid kultuure.

  Nymphicus hollandicus on uhke ja suursugune lind. Tal on pikk saba ja sihvakad, teravatipulised tiivad. Looduses elavatel isenditel on keha, saba ja tiivad hallid. Tiibadel jookseb valge triip. Pea on tutiga ning kollane või hallikas. Põskedel kaunis, oranzikas põselaik. 

 Kui algab vihmaperiood, siis on kakaduude pea pesitsusmõtteid täis. Isane laulab ning kekutab, püüab emasele muljet avaldada ja teda pessa meelitada, mis on aegsasti valmis vaadatud. Pesa on puuõõnsuses. Kui veab, leiabki isane endale eluks ajaks paarilise (see pole muidugi reegel).